How To

Hoe maak ik mijn woning nog aantrekkelijker voor kopers?

Wanneer je besluit om je huis te verkopen, betreedt je een concurrerende markt waar waarschijnlijk tal van andere huizen zijn die vergelijkbare functies bieden. Als je wilt opvallen, moet je er tijd en moeite in steken om jouw huis aantrekkelijk te maken. Een goede makelaar kan in dit opzicht veel voor je betekenen, maar uiteindelijk is het aan jou om het huis zo gastvrij en uitnodigend mogelijk te maken voor alle mensen die komen bezichtigen.

Let op reparaties en andere verbeteringen in huis

Hoe langer je op een plek woont, hoe gemakkelijker het is om alle kleine dingen die werk nodig hebben, over het hoofd te zien. Het fixen van deze kleine klusjes is een van de slimste dingen die je kunt doen om jouw huis aantrekkelijker te maken voor kopers. Denk aan een kapotte deurknop, gebarsten tegels of lampen die nog niet hangen. Je was misschien van plan om het te doen, maar het is nog niet gebeurd. Hoe meer dingen je van de lijst kunt afvinken, hoe beter.

Maak alles goed schoon en houd het zo

Als je probeert te verkopen, moet je serieus bezig zijn met schoonmaken. Vuile huizen zijn niet aantrekkelijk voor kopers, en andere huizen waarmee je concurreert kunnen winnen op dit vlak als je niet uitkijkt. Afhankelijk van hoe de situatie is, kan het het geld waard zijn om een aantal professionals in te huren voor een grondige schoonmaakbeurt. 

Opruimen

Huizen hebben de neiging om na verloop van tijd vol te lopen, vooral als je een verzamelaar bent. Maar rommel is geen goed verkooppunt voor een huis. Overmatige rommel zorgt ervoor dat een huis er vies en klein uitziet. Als je een aanzienlijk aantal dingen hebt die je nergens kunt neerzetten, overweeg dan om een opslagruimte voor je spullen te huren totdat de verkoop rond is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *