How To

Hoe kies ik de beste makelaar?

Een huis kopen of verkopen is geen makkie, en het is een van de grootste financiƫle beslissingen van je leven. Daarom is het belangrijk om een makelaar met ervaring te vinden die je door het proces begeleidt. Maar hoe weet je wat de beste makelaar is?

Veel aanbod, maar wat heb je precies nodig

Er is geen tekort aan makelaars in onroerend goed die voor de baan strijden via advertenties en reclame. Maar met zoveel professionals om uit te kiezen, kan het overweldigend zijn om de juiste te vinden. Hier zijn wat tips die kunnen helpen om de zoektocht wat te vergemakkelijken. 

Praat met een geldschieter voordat je een makelaar inhuurt. Soms huren kopers gelijk een makelaar in voordat ze ooit met een geldschieter praten. De meeste experts raden je echter aan om eerst met een geldschieter te praten om erachter te komen hoeveel jij kunt betalen.

Vraag je netwerk om tips

Vraag vrienden en familieleden of ze een makelaar kunnen aanbevelen met wie ze een goede ervaring hebben gehad. Idealiter wil je iemand met ervaring die werkt met klanten die op jou lijken. De behoeften van starters bijvoorbeeld zijn anders dan die van terugkerende kopers of huiseigenaren die kleiner willen wonen.

Neem de tijd en vergelijk meerdere makelaars

Begin met het onderzoeken van de online aanwezigheid van makelaars. Controleer hun websites en actieve sociale media-accounts die ze gebruiken om hun vermeldingen te promoten. Bekijk ook hun online beoordelingen. Maak je geen zorgen over een of twee negatieve recensies, maar meer dan dat kan betekenen dat je ze beter kunt mijden. Maak vervolgens een afspraak om met ze te praten. Uiteindelijk bent je op zoek naar een makelaar die bekend is met een bepaald gebied en jouw budget behoeften begrijpt. Hoe meer moeite ze in een presentatie voor je steken, hoe meer moeite ze in presentaties steken als ze voor jou aan het werk zijn. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *