Diverse

Ik heb besloten mijn huis te verkopen! Wat nu?

Om te bepalen of je jouw huis moet verkopen, moet je rekening houden met je levensomstandigheden, maar ook met jouw financiële situatie, zoals het bedrag aan eigen vermogen dat je in je huis hebt. Je zult ook de lokale huizenmarkt moeten begrijpen en hoe seizoensgebonden trends jouw doelen kunnen beïnvloeden. 

Hoeveel is mijn huis waard?

Om te schatten hoeveel je huis waard is, vergelijken de meeste vastgoedprofessionals recent verkochte huizen in jouw buurt die vergelijkbaar zijn met die van jou. Door de verkoopprijs van verschillende huizen te vergelijken, krijgt je een idee van de prijsklasse die kopers van jouw huis zouden kunnen betalen. Bij het zoeken naar vergelijkbare huizen moet je wel rekening houden met zaken als het aantal slaapkamers en badkamers, de vierkante meters van het huis en eventuele unieke kenmerken. De uitdaging is dat geen twee huizen precies hetzelfde zijn, dus je moet aanpassingen maken voor elk afzonderlijk kenmerk.

Heb ik genoeg eigen vermogen om mijn huis te verkopen?

Meestal wil je genoeg eigen vermogen in jouw huis hebben om je hypotheek, de verkoopkosten en de verhuiskosten af te betalen. Veel mensen wachten ook met verkopen zodra ze genoeg eigen vermogen hebben om een aanbetaling voor hun volgende huis te betalen. Bij het verkopen van een huis fixeren veel mensen zich op de makelaarscommissies die betaald moeten worden. De totale kosten voor het verkopen van een huis kunnen echter hoger zijn. Sommige van deze extra kosten omvatten concessies van verkopers, sluitingskosten, reparatiekosten en overlapping kosten voor huisvesting . 

Hoe lang duurt de verkoop van mijn huis?

Om te bepalen of je moet verkopen, moet je rekening houden met verhuistijd en hoe die je doelen kan beïnvloeden. Als de verkoop langer duurt dan verwacht, kan dit een financiële impact hebben. Het kan je dwingen om kosten te maken zoals opslagkosten of tijdelijke huisvesting, en natuurlijk betekent het verkopen van een huis  ook het onderhoud dat in die periode doorloopt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *